Probiotyczny Płyn do Mycia Misek, Mięsa, Warzyw wykazuje działanie przeciwgrzybiczne, co pozwala przedłużyć świeżość produktów. Możesz go również używać do moczenia mięsa i ryb. Produkty moczone lub spryskiwane płynem Bookashi zyskują biofilm probiotycznych bakterii, które po spożyciu wspomagają rozwój pożytecznej mikroflory w organizmie.
Jak używać?
Spryskiwanie: umyj owoce i warzywa czystą wodą, a następnie obficie je spryskaj.
Moczenie: wlej około 4 nakrętek (60 ml) produktu do połowy zlewu zimnej wody i namocz. Mięso i ryby można płukać lub moczyć w 10% roztworze wodnym przez kilka minut.
Po spryskaniu lub namoczeniu odczekaj co najmniej 1 godzinę przed spożyciem. Ten czas pozwala mikroorganizmom na zneutralizowanie substancji chemicznych.
Jak przechowywać?
Produkt należy zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia. Przechowywać go należy w ciemnym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego. Płyn powinno się przechowywać w temperaturze od 4°C do 25°C. Nie wolno płynu zamrażać. Opcjonalne chłodzenie ma na celu spowolnienie procesów metabolicznych w mikroorganizmach, zapewniając dłuższą świeżość produktu.
Bezpieczeństwo
Ten produkt jest w pełni jadalny oraz całkowicie bezpieczny dla ludzi, zwierząt i roślin, gdy jest używany zgodnie z instrukcjami. Nie wymaga spłukiwania z produktów po spryskaniu lub namaczaniu. Osady lub różnice w kolorze są naturalnymi zjawiskami w produktach aktywnych mikrobiologicznie.
Skład: woda rewitalizowana i niechlorowana; kompleks probiotycznych mikroorganizmów; koncentrat owocowy
Informacje dodatkowe
100% pochodzenia naturalnego.